Nieuws

BCN_BBQ_2023

Jaarlijkse BBQ 04-07-2023

Als een club al wat jaartjes oud is, ontstaan er in de loop van de tijd traditites. De jaarlijkse bbq is er zoeen. En op een geweldige plek, misschien wel de mooiste plek van heel Nijmegen: de Belvedere. Het eten was uitmuntend, de locatie was top, het gezelschap gezellig en het was nog lang onrustig. Kortom, dat wil je eigenlijk niet gemist hebben. En gelukkig kwam iedereen dit keer wel heelhuids thuis.

Koffie bij Kushiin 05-09-2023

Koffie bij Kushiin 05-09-2023

Vanavond waren we te gast bij Abdi Kadar van Kushiin aan de Ziekerstraat. Hij heeft ons meegenomen in de wereld van koffie. Wist je bijvoorbeeld dat van 100 kg koffiebessen uiteindelijk maar een kilo koffie overblijft? En dat de tijdsduur van doorloop invloed heeft op de smaak? Ook heeft Abdi vertelt over zijn droom om een eigen fairtrade koffielabel te kunnen realiseren. En hij heeft ons geleerd – in elk geval een geduldige poging ondernomen – een echte cappuccino te maken, inclusief het hartje van schuim. Zo zie je maar dat een ‘bakkie pleur’ niet zomaar koffie is, maar dat er een hele filosofie achter zit. Een prachtig product in een prachtige zaak.
Ook zin in een bakkie gekregen? Ga eens langs bij Kushiin, maar bezoek ook gerust een van onze netwerkavonden om kennis te maken met onze koffie-expert.

bowlen BCN 2023

Bowlen: 03-10-2023

Het is een jaarlijkse traditie, het bowlen. Er is dan ook een heuse BCN-bowlingwisseltrofee. Die heeft tot op heden nog maar bij een enkeling op de schouw mogen staan, t.w. bij Marc Schipperheijn en Maikel Wijnhoven. Daar kwam deze avond verandering in. Na twee ronden kegels omgooien was de eindstand als volgt:

1. Thijs Ruhl 327 punten
2. Marc Schipperheijn 312 punten
3. Maikel Wijnhoven 280 punten
De symbolische poedelprijs ging dit jaar naar Raef met 128 punten.

Overigens is de competitie niet helemaal eerlijk aangezien de nummers 1 en 3 serieuze hobbybowlers blijken te zijn. Zeg jij ‘dat kan ik beter’ en durf je de strijd aan, dan ben je meer dan van harte welkom om deze heren alle hoeken van de baan te laten zien.

Gebr Rutten: 07-11-2023

In november zijn we op bedrijfsbezoek bij Cor Rutten geweest: Schilderwerken Gebr. Rutten [link naar: https://www.gebr-rutten.nl/]. Naast een interessante rondleiding door het bedrijf wat recent verhuisd is van Nijmegen naar een groter pand in Wijchen, hebben we ook geleerd dat ‘ff een kwassie over het kozijn’ niet het type schilderwerk is wat Cor nastreeft. Kwaliteit,  een goed contact met de klant én een goed contact met de medewerkers zijn zijn belangrijkste prioriteiten. En Cor heeft ook laten zien dat je naast je core business een heleboel kunt doen wat in het verlengde van je core business ligt.

Uiteraard werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje in de (warme) kantineruimte.