Nieuws

Wij wensen iedereen fijne dagen toe!

Kerstborrel - dec 23

Helaas hebben we het kerstdiner moeten cancelen vanwege de overvolle agenda’s van iedereen. Gelukkig was daar nog wel een plekje in voor een heuse foute kersttruienborrel bij Bar Nobel. 

Niet iedereen bleek een dergelijke trui standaard in de kast te hebben liggen. Dat werd door sommigen wel heel creatief opgelost. Of het werd een aanleiding om een heel fout colbert aan te schaffen. 

We hebben voor elkaar een leuk kerstcadeautje gekocht en we hebben geproost op wederom enerverend maar leerzaam jaar businessclub. 

Fijne feestdagen!

locatie: Bar Nobel
De beste wensen voor 2024!

Nieuwjaarsborrel - jan 24

Een nieuw jaar, daar moet uiteraard op geproost worden!

Een nieuw jaar is voor elke ondernemer weer een nieuw begin van mogelijkheden.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Proost, maak er (weer) wat moois van!

locatie: Barrika
Een rookpauze

Meer doen in minder tijd - febr 24

Elke en Patrick van The Leadership Community hebben ons een masterclass ‘Meer doen in minder tijd’ gegeven. 

Wat wil je bereiken?

Welke doelen stel je jezelf? 

Zijn ze haalbaar?

Wat ga je eraan doen om ze te halen? En zijn dit hoog of juist laagrendementacties?

Maak je groeikeuzes of comfortkeuzes?

Dit is toch wel lekker hoor, om het jaar zo te beginnen. 

Meer informatie: TLC of check het boek Fuck it, ik doe het gewoon!

In de collegebanken

Denkend uit de crisis - mrt 24

We kúnnen veranderen. Filosoof Jan Bransen steekt ons een hart onder de riem in tijden waarin de ene crisis op de andere lijkt te volgen. We kunnen wel degelijk anders denken en leven en daarmee tot een oplossing van de klimaatcrisis komen.

Leuk om ook eens de intellectuele kant van de club te ontdekken. 

De avond werd afgesloten bij Piet Huisman aan de Jacobslaan.

Meer informatie: RU-reflects en het boek En Nu?

BCN_BBQ_2023

Jaarlijkse BBQ 04-07-2023

Als een club al wat jaartjes oud is, ontstaan er in de loop van de tijd tradities. De jaarlijkse bbq is er zoeen. En op een geweldige plek, misschien wel de mooiste plek van heel Nijmegen: de Belvédère.

Het eten was uitmuntend, de locatie was top, het gezelschap goed en het was nog lang onrustig. Kortom, dat wil je eigenlijk niet gemist hebben.

En gelukkig kwam iedereen dit keer wel heelhuids thuis.

Koffie bij Kushiin 05-09-2023

Koffie bij Kushiin 05-09-2023

Vanavond waren we te gast bij Abdi Kadar van Kushiin aan de Ziekerstraat. Hij heeft ons meegenomen in de wereld van koffie.

Wist je bijvoorbeeld dat van 100 kg koffiebessen uiteindelijk maar een kilo koffie overblijft?

En dat de tijdsduur van doorloop invloed heeft op de smaak?

Ook heeft Abdi vertelt over zijn droom om een eigen fairtrade koffielabel te kunnen realiseren. En hij heeft ons geleerd – in elk geval een geduldige poging ondernomen – een echte cappuccino te maken, inclusief het hartje van schuim. Zo zie je maar dat een ‘bakkie pleur’ niet zomaar koffie is, maar dat er een hele filosofie achter zit. Een prachtig product in een prachtige zaak.


Ook zin in een bakkie gekregen?

Ga eens langs bij Kushiin, maar bezoek ook gerust een van onze netwerkavonden om kennis te maken met onze koffie-expert.

bowlen BCN 2023

Bowlen: 03-10-2023

Het is een jaarlijkse traditie, het bowlen. Er is dan ook een heuse BCN-bowlingwisseltrofee. Die heeft tot op heden nog maar bij een enkeling op de schouw mogen staan, t.w. bij Marc Schipperheijn en Maikel Wijnhoven. Daar kwam deze avond verandering in. Na twee ronden kegels omgooien was de eindstand als volgt:

1. Thijs Ruhl 327 punten
2. Marc Schipperheijn 312 punten
3. Maikel Wijnhoven 280 punten
De symbolische poedelprijs ging dit jaar naar Raef met 128 punten.

Overigens is de competitie niet helemaal eerlijk aangezien de nummers 1 en 3 serieuze hobbybowlers blijken te zijn. Zeg jij ‘dat kan ik beter’ en durf je de strijd aan, dan ben je meer dan van harte welkom om deze heren alle hoeken van de baan te laten zien.

Gebr Rutten: 07-11-2023

In november zijn we op bedrijfsbezoek bij Cor Rutten geweest: Schilderwerken Gebr. Rutten.

Naast een interessante rondleiding door het bedrijf wat recent verhuisd is van Nijmegen naar een groter pand in Wijchen, hebben we ook geleerd dat ‘ff een kwassie over het kozijn’ niet het type schilderwerk is wat Cor nastreeft. Kwaliteit, een goed contact met de klant én een goed contact met de medewerkers zijn zijn belangrijkste prioriteiten.

En Cor heeft ook laten zien dat je naast je core business een heleboel kunt doen wat in het verlengde van je core business ligt.

Uiteraard werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje in de (warme) kantineruimte.