21-06-2017

Picknicken en wandelen in natuurgebied de Gelderse Poort

Op dinsdagavond 6 juni zijn we samen de Ooijpolder in gegaan. Allereerst werden we getrakteerd door onze eigen Roland Vrijmoet van restaurant In Geuren en Kleuren en onze eigen Frank Windt van Uit Koken op een vorstelijke picknick. Roland had heerlijke zelfgemaakte droge worst en verrukkelijke kazen van kaasmakers uit onze eigen streek meegebracht. Frank serveerde een verrukkelijke gazpacho, heerlijke salades en smaakvol vers fruit.

Deze heerlijke picknick werd voor ons van drank voorzien van onze eigen Freek Hartgring van Café Van Rijn, die onze favoriete barman Jim weer had meegebracht voor een vers gemixte gin-tonic.

Met een gevulde maag en bijgepraat over de laatste ontwikkeling werden we opgehaald door een bijzondere ondernemer: Wilbert Verriet van Schapenhouderij Verriet. Wilbert heeft ons meegenomen door landschap De Gelderse Poort. Een uniek natuurgebied dat door Staatsbosbeheer wordt omschreven als: ‘Een ruig gebied, vol wilde paarden en runderen, bevers en duizenden ganzen.’

Wilbert heeft ons laten zien waar de bevers leven en waar de jonge vossen spelen. We hebben wilde Konikpaarden van dichtbij gezien en we hebben uitleg gekregen over de dynamiek van leven en dood in het prachtige gebied. Wilbert heeft ons ook inzicht gegeven in de rol die hij in dit gebied als ondernemer vervult.

Teruggekeerd van onze wandeling hebben we de avond afgesloten met een kampvuur en met de heerlijke muziek van onze huisgitarist Jan de Graaf.