10-11-2017

Bijeenkomst 7 november 2017 “Ben ik in Beeld?”

Op dinsdag 7 november waren we te gast bij onze gewaardeerde collega’s Bert Tijsma van Joymed en Roel Siebenga van Datra systems. Bert en Roel zijn zeer ruim gehuisvest in een prachtig groot pand dat eigendom is van Bert.

Tijdens de rondleiding heeft Bert ons de kantoorruimte laten zien die nog beschikbaar is. Vooral heeft Bert ons meegenomen in de wereld van Joymed. Bert heeft ons verteld over de implantaten waarmee Joymed door middel van hoogfrequente neuromodulatie bij patiënten pijn kan onderdrukken en over de implantaten waarmee gaten in de schedel kunnen worden gedicht. Mooi, praktisch en innovatief werk!

Onze eigen Patricia van Duijghuijzen van Faya Lobi kwam ons tijdens de rondleiding al ophalen om ons te vertellen dat we met zijn allen naar buiten mochten. Daar stond namelijk de foodtruck van Patricia met ons diner al klaar. Op verrukkelijke wijze heeft Patricia ons weten te overtuigen van de kwaliteit van haar werk. We hebben voortreffelijk Surinaams gegeten!

Met de koffie in de hand heeft Kees de Wit van Studio De Wit ons verteld over zijn bijzondere project. Kees is samen met zijn vrouw Josee en Stichting Gast bezig om inkomsten te genereren om een Armeens stel onderdak te bieden. Beiden hebben moeten vluchten naar Nederland om aan het geweld in eigen land te kunnen ontsnappen. In Nederland hebben ze elkaar leren kennen en zijn ze verliefd geworden. Door hun huidige situatie moeten ze gescheiden leven in de opvang. Wie belangstelling heeft of een vraag kan contact op nemen met Kees de Wit.

Toen was het tijd om elkaar diep in de ogen te kijken onder leiding van onze BCN-ers Irma Pijpers van IMC Pijpers Interim Management en Consultancy en Lucille van Woerkom van La Vedra. Aan de hand van een handvat met voorbeeld vragen zijn we elkaar in tweetallen gaan interviewen. Dat leverde direct een mooie sfeer op waarin mensen elkaar in vertrouwen spraken over het ontstaan van hun business, over drijfveren, ambities, belemmeringen, teleurstellingen en successen. Op prachtige wijze zijn deze verhalen geschilderd door degene die de vragen stelde. Dat leverde stuk voor stuk unieke schilderijen op waarin met diepgang werd uitgebeeld wat de ander had gehoord en ervaren.

Samen hebben we het schilderij dat Mellie Vissers van Lucille van Woerkom heeft gemaakt als mooiste gekozen. Mellie heeft als eigenaar van HerMens Consultancy en Kunsthuis de Nieuwe Blik haar kunstzinnige talent prachtig verbeeld.

Op het einde van de avond hadden we nog genoeg met elkaar te bespreken wat we dan ook onder het genot van een drankje hebben gedaan.