11-03-2018

Bijeenkomst 6 maart 2018: Vloggen is het nieuwe Bloggen

Voor deze bijeenkomst waren we te gast bij het gezellige café Daen aan de Grote Markt te Nijmegen. Na een lekkere maaltijd begon voor ons het spannende hoofdprogramma van de avond: een vlog-training van Tessa Weber van GreenpePR.

Tessa begon de training met een inventarisatie over hoe wij tegen vloggen aankijken. Direct bleek al dat wij als ondernemers toch vooral gericht zijn op het daadwerkelijk ontmoeten van onze (potentiele) klanten. ‘Oh dat heb ik niet nodig in mijn vak’ schalde als snel door de zaal.

En ook de voorbeelden van de vlogs die Tessa ons vervolgens liet zien riepen bij ons nog wat argwanende reacties op. Als Tessa ons vertelde hoe vaak die filmpjes waren aangeklikt riepen wij in koor: ‘Maar wie kijken er dan naar deze filmpjes?’

Tessa bleek ons echter langzaam maar zeker te kunnen overtuigen van de kracht van meer zichtbaarheid op social media. Tessa liet ons duizelingwekkende verkoopcijfers en omzetstijgingen zien. Tijd dus om de schroom van ons af te zetten en aan de slag te gaan.

Het werd een dolle avond met geweldig leuke filmpjes en natuurlijk ook de onderlinge gesprekken en discussies erover. Het feit dat deze terugkoppeling toch weer in blogvorm is geeft al aan dat de gezelligheid binnen onze club het won van onze publicatiedrang. Maar, de verwachting is toch dat een aantal van ons binnenkort wel een daadwerkelijke vlog zal posten. Benieuwd wie de eerste zal zijn!

Tessa, bedankt voor jouw interessante training en nuttige tips. Je hebt ons op een prettige manier kennis laten maken met een nieuwe mogelijkheid om ons te presenteren!