10-04-2018

Bijeenkomst 3 april Circulaire Economie

Het is dit jaar een bijzonder jaar voor Nijmegen. Nijmegen is in 2018 European Green Capital, ofwel de groene hoofdstad van Europa! Eén van de initiatieven die heeft bijgedragen aan de toekenning van deze prijs is de eerste Circulaire Modelwoning van Nederland. En wij als toegewijde Nijmegenaren en ondernemers met een goed hart voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen willen daar natuurlijk meer van weten. Daarom waren we op dinsdag 3 april te gast bij Yvonne Keijzers in het Circulaire Economiehuis.

We zijn de avond natuurlijk begonnen met onze traditionele gezamenlijke maaltijd. We hebben tapas gegeten in het gezellige La Cubanita. Vervolgens zijn we na de koffie gezamenlijk naar de Van Diepenbrockstraat gewandeld.

Yvonne Keijzers, de initiatiefneemster van de eerste Circulaire Economie modelwoning heette ons van harte welkom en heeft ons in groepjes door het huis geleid over een vloerbedekking gemaakt van oude visnetten, langs een Ikea-bank gemaakt van petflessen waarnaast een trendy lamp van hergebruikte cd hoesjes stond, een voetenbank van bananenbladeren en nog veel meer slimme en duurzame toepassingen.

Vervolgens kregen we uitleg over wat Circulaire Economie precies inhoudt en wat Circulaire Economie voor ons kan en gaat betekenen. Dit zette ons direct aan tot nadenken en vooral ook tot een discussie over het reduceren, hergebruiken en recyclen van grondstoffen en over andere manieren van zaken doen.

Tijdens de discussie werden we gevoed door onze eigen Roland Vrijmoet van restaurant In Geuren en Kleuren met heerlijke duurzame kazen en worsten en met unieke biologische sappen, bieren en wijnen.

Roland, bedankt voor alle heerlijkheden en Yvonne bedankt voor de interessante avond!